Erkeklik Öyle Değil Böyle Olur!

25.2.15


          Geçen haftalarda yaşanılan ve hepimizin içine derin bir acı şeklinde yer eden Özgecan olayını unutmak mümkün değil. Acıyı Özgecan’ın ailesi kadar yaşamak mümkün olmasa da bizler de, insan olarak bu vicdansız olay karşısında duygusuz, umarsız kalamadık.
Üzüntümüz bir yana tüm ailelerin içini korku da kapladı bu olayla. Gözü dönmüş bu canilerin her an her yerde karşımıza çıkabilme ihtimalini aklımızdan çıkaramaz olduk. Nitekim bu olay Özgecan’a; Özgecan olduğu için değil kadın olduğu için başına gelmişti.
Bu konu hakkında söylenecek sözler söylendi, haykırılacaklar ağızlardan çıktı. Acı ise hala devam ediyor ve asla dinmeyecek.
Geçen gün Beşiktaş da bir börekçiye girerken elinde sigarasını yakmak üzere bir bayan börekçiden dışarı çıkıyordu. Yüzünde ki ifade ilk başlarda dikkatimizi çekmemiş olsa gerek, bizi durdurduğunda bir Beşiktaş da sıkça rastlayabileceğini anketörlerden, kartvizit dağıtan insanlardan biri zannettik. Bir saniyenizi alabilir miyim diye kibarca durduran bu bayan, “son yaşanan Özgecan olayını biliyorsunuz değil mi” dediğinde kafamızı sallayarak pür dikkat bayan dönüp dinlemeye devam ettik. Elinde mor bir kurdele vardı. Bize uzattı. Bu kurdelenin rengi özellikle mor, özellikle ışıltılı dedi ve kurdeleyi özellikle görünebilecek bir yere takmamızı istedi. Fakat burada başka bir detayda bunu benim değil, yanımda ki erkek arkadaşımın takmasını rica etmesiydi. Sebebi ise, görenlerin oğlum bu ne böyle rengârenk kurdele takmışsın böyle erkeklik mi olur gibi alaycı sözleriyle dikkat çekip konuya değinmesi ve kadına şiddete karşı olan üslubunun simgesini “erkeklik öyle değil böyle olur” şeklinde ifade etmesiydi.
Bu duyarlı bayanın montun fermuarına, mor kurdeleyi iliştirip; “yarın ki Özgecan’ınız için lütfen” demesi ve gözlerinin yaşıyla daha fazla konuşamadan cümlesini yarım bırakıp arkasını dönüp gitmesi bizi derinden etkilemeye ve bir kere daha düşündürmeye yetti.
Ufacık bir tepki belki bu. Ama farkındalıkta aynı zamanda. Küçük büyük demeden elimizden geleni yapmalı ve en önemlisi duyarlı insan olabilmeli, duyarlı evlatlar yetiştirmeliyiz. Aksi takdir de bu acı her an yerine yenisini eklemeye devam ederek büyüyecek.


Benzer Yazılar

0 yorum